Az ünnepekhez közeledve egyre többen mennek ajándékbeszerző túrákra. Ötletelünk, vajon minek örülne az anyu, a tesó. Alábbiakban pár ajándék...

Ajándék ötletek grafikusoknak

hétfő, december 10, 2012 rezkarcfitness 0 Comments

Az ünnepekhez közeledve egyre többen mennek ajándékbeszerző túrákra. Ötletelünk, vajon minek örülne az anyu, a tesó. Alábbiakban pár ajándékötletet szedtem össze kifejezetten grafikusoknak. Tovább után a többi ötlet.

1. Nyomtatott póló

Ha van időnk és energiánk tervezhetünk egyedi pólót, amin mondjuk egy híres grafikus munkája szerepel. Én személy szerint Kondor Bélás pólónak örülnék, de lehet Düreres vagy Hokusai-os is.






2. Könyv
Bakos Katalin: 10 × 10 év az utcán
A magyar plakátművészet története (1890 - 1990)

Bakos Katalin, a Magyar Nemzeti Galéria munkatársa több mint két évtized kutatásait összegzi kötetében. Munkája a magyar plakátművészet első monografikus feldolgozása. A kötetet közel háromszáz kiváló minőségű illusztráció, valamint alapos forrás- és irodalomjegyzék teszi teljessé.

Itt nyugszik a polcomon, tavaly kaptam és azóta is sokat nézegetem, inspirációforrásnak is kiváló.




3. Vázlatfüzet

Egy vázlatfüzetnek úgy gondolom bármelyik kreatív ember örülne. A legkisebb zsebben hordható füzettől a hatalmas A2-es változatokig nagy a választék. Ha igazán meg akarjuk lepni tökéletes kiegészítője lehet az ajándéknak valamilyen íróeszközt is vehetünk hozzá (csőtoll, tűfilc...).



4. Szakmai könyv

V. Ecsedy Judit:
A régi magyarországi nyomdák betűi és díszei
XVII. század (I. kötet)

Először jelenik meg teljes áttekintés a legkorábbi hazai könyvek betűiről és díszeiről, vagyis arról, hogy milyen betűket és díszeket felhasználva készültek az első Magyarországon nyomtatott könyvek. A kötet a hazai nyomtatványokban található betűk, könyvdíszek, illusztrációk teljes repertóriuma: minden egyes, a maga korában nyomdafestéket kapott illusztrációt, díszt, iniciálét (díszes kezdőbetűt), ábrát, nyomdai cifrát és betűt bemutat mérethű reprodukció formájában, amelyek leírását a katalógus tartalmazza. Nem hiányoznak az összeállításból a legkorábbi térképek, hangjegyek sem.





5. Artpen

Kalligrafikus írás? Egy ilyennel elkezdeni talán a legjobb. Grafománoknak mindenképp javasolt ajándék.



+1 Rézkarcolóknak

Különleges színű rézkarcfestékek






0 megjegyzés: